2017-2018 AÖL II. dönem yeni kayıt işlemlerinde son tarih ne zaman?







AÖL sınav sonuçları açıklandı. Şimdi ise merakla beklenen AÖL'de kayıt yenileme işlemleri ne zaman son bulacak.Ocak 2018 tarihinde başlayan 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri Şubat 2018 tarihinde bitecek.





AÖL ilk dönemin sonuna gelindi. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi'nde sınavlara girdiler. Şimdi ise merakla sınav sonuçlarının açıklanması ve AÖL'de kayıt yenileme işlemleri merak edilmektedir.








2017-2018 AÖL II. dönem yeni kayıt kılavuzu indirmek için tıklayınız





2017-2018 AÖL II. dönem yeni kayıt işlemlerini yapmak için tıklayınız








AÖL sınav sonuçları Açıköğretim lisesi öğrencileri tarafından merak ediliyor. AÖL'de en son 2018 yılı 1.dönem sınavları yapılmıştır. Şimdi ise sonuçlar bekleniyor. Açıköğretim Lisesi olan AÖL'de sınavlar ve dönem bitti. Şimdi ise öğrenciler merakla açıklanacak olan sınav sonuçlarını bekliyorlar. MEB ise resmi AÖL sitesi aol.meb.gov.tr üzerinden sınav sonuçlarının açıklanma tarihi yayınladı.





Açıköğretim Lisesi'nde 2017-2018 yılı içinde işlemler devam ediyor. Öğrenciler ilk dönemi geride bıraktılar. AÖL tarafından öğrenciler Ocak 2018 tarihlerinde sınava tabi tutuldular. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi olarak ise Ocak 2018 tarihini gösterdiler.





Sınavların ise erken bir tarihte açıklanması bir ihtimal olarak gösteriliyor. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri ise Ocak - Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleşecek. II. dönem sonu sınavları ise Mart 2018 tarihinde yapılacak.





1992-93 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başlayan Açık Öğretim Lisesinden 19 yıllık süre içerisinde 553.841 öğrenci mezun oldu ve bunlardan 48,695 öğrencinin mezuniyeti 2012 yılında gerçekleşti.





Açık Öğretim Lisesi'nde yılda 3 sınav yapılıyor ve bu sınavlar sırasıyla, Ocak, Mayıs ve Temmuz ayında yapılıyor. (Yalnız 3. dönem yani Temmuz sınavına bakanlığın kararıyla sadece 17 yaş ve üstü öğrenciler katılabiliyor).





Liselerde eğitim öğretim 2 tür yapılır. Ders geçmeli olan ''sınıflı'' sistem ve belli bir toplam krediye ulaşılması gereken ve dönemlik okunan ''kredili'' sistem. Açık Öğretim Lisesi, ikinci yazdığıma yani kredili sisteme tabi olduğu için, sınıf kavramı yoktur. Dönem olarak okunur. Dolayısıyla, ''ben kaçıncı sınıfım'' olayı yoktur. Örneğin ''ben lise 2 okuyorum değil'', ''ben 5. dönemdeyim'' demek daha doğrudur..





Açık Öğretim Lisesi'nde müfredat yani ders programı olarak örgün liselerle aynı derslerin döneme yayılmış hali vardır. Örneğin örgün bir lisede lise 1 Matematik dersi AÖL'de, Matematik 1 ve Matematik 2 olarak ''2'' döneme ayrılır. Yani örgün liselerdeki sınıfların Açık Lise'deki karşılıkları şöyledir;





Lise 1: AÖL: 1. ve 2. dönem


Lise 2: AÖL: 3. ve 4. dönem


Lise 3: AÖL: 5 ve 6. dönem


Lise 4: AÖL: 7. ve 8. dönem





Başvuru Tarihleri





Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Yeni Kayıt Başvuru Tarihleri: Ocak - Şubat 2018





2. Başvuru Yeri





İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlükleri,





3. Yeni Kayıt Katılım Bedeli





Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı, her yıl belirlenen Yeni Kayıt Katılım Bedelini ödemek zorundadır. 2017 yılında, bir dönem için Yeni Kayıt Katılım Bedeli, 30 TL olarak belirlenmiştir.





Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 25 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.)





Yeni kayıt katılım bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.


Yeni Kayıt için Katılım Bedelinin ödendiği, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Katılım Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Yeni Kayıt Katılım Bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerin den yatırılmaktadır.





Bankamatikten Para Yatırılırken İzlenecek Adımlar





1-GİRİŞ tuşuna basınız.


2-Dil seçeneklerinden TÜRKÇE tuşuna basınız.


3-Ana sayfadan ÖDEME İŞLEMLERİ tuşuna basınız.


4-EĞİTİMÖDEMELERİ tuşuna basınız.


5-Karşınıza gelen seçeneklerden M.E.B ÖDEMELERİ ni seçiniz.


6-Ödeme yapmak istediğiniz sınav türünü seçiniz. (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YENİ KAYIT ÜCRETİ)


7-ATM tuşları yardımıyla TC KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna basınız.


8-Yatıracağınız 25 TL’yi düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız.


9-Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirin ve GİRİŞ tuşuna basınız.


10-Para tanımlama işlemi için lütfen bekleyiniz.


11-Yatırdığınız tutarla ekrandaki tutarı karşılaştırın, kabul edilen tutarı onaylamak için DEVAM tuşuna basınız.


12-Ekranda görünen bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra onay için EVET tuşuna basınız.


13-Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.


14-İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.





 Dikkat: Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerimizden T.C. Kimlik Numarası olmayanların yeni kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinden yabancı uyruklular için verilen vatandaşlık numarasını almaları gerekmektedir.





 Dikkat: T.C. Kimlik Numarası almak zorunda olmayan kişiler ile cezaevlerinde hüküm giymiş yabancı uyruklulardan vatandaşlık numarasını alamayanlar katılım bedellerini ödeyebilmek için, kayıt yaptıracakları okul/cezaevi öğretmeni aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne, 0 312 213 01 75 numaralı faks ile veya aciklise@meb.gov.tr mail adresi ile ulaşmaları gerekmektedir. Bu öğrencilere Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından kayıt ücretlerini ödeyebilecekleri banka hesap numarası verilecektir.








4. Açık Öğretim Lisesi Kayıt İşlemleri





 Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.





 Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.





Ayrıca,yine yukarıda vermiş olduğumuz "2017-2018 AÖL Sınav Tarihleri Öğrenci Girişi" Linkini tıklayarak açılan sayfada duyurular bölümünden sizde anlık olarak Açıköğretim Lisesi 2017-2018 Öğretim Yılı İş ve Sınav Takvimini Sorgulayabilirsiniz.





AÖL Öğrenci Girişi İş Takvimi 2016-2017 Tıkla Öğren





Sınav yeri değişikliği istekleri





Öğrencilerimiz, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemi sürecinde, internet sayfamızdan sisteme öğrenci no ve şifresiyle girerek, sınav yeri bilgilerini değiştirebilir.





Ancak sınava yaklaşık 55 gün ve daha az bir süre kaldığında (Bu süre iş yüküne göre değişebilmektedir), öğrencilerimizin sistemden sınav yeri değişikliği yapma hakkı kaldırılmaktadır. Bu süreç içerisinde, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemini yaptırmış ve sınav yerini belirlemiş öğrencilerimizden, mazeretleri dolayısı ile (deprem, sel vb. gibi doğal afetler, askerlik, zorunlu tayin) başka bir sınav merkezinde sınava girmek zorunda olanlar, mazeretlerini belgelemek kaydıyla, sınav tarihinden 2-3 gün önce, sınava girmek istedikleri yerdeki İl/İlçe Sınav Yürütme Kuruluna başvurmak suretiyle yedek salonlarda sınava girebilirler. Mazeret beyanı olmayan öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava alınamazlar.





Sınavlar nerede yapılıyor?





2014 yılı Mart ayı itibarı ile 709 il ve ilçe merkezinde sınav yapılmaktadır. Sınav merkezlerini görmek için tıklayınız. Sınavda öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?


Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,Kurşun kalem ve silgi.





Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.





SINAVLARA NASIL HAZIRLANABİLİRİM





Milli Eğitim Bakanlığı, Açıköğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlara çalışırken yaralanabileceği kaynaklar aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.





Kitap Dağıtım Merkezlerinden aldığınız Açıköğretim Okulları ders kitapları (ders notları) ile hazırlanabilirsiniz. Daha önceki Açık Öğretim Lisesi Bazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Açıköğretim Okullarında okutulan bazı dersler için kurs düzenlemektedirler. Sizin için açılan bu kurslara katılarak hazırlanabilirsiniz.





Unutmayınız ki bu sınavların telafisi, örgün eğitimde olduğu gibi mümkün değildir. Bu nedenle lütfen bu sınavlara girmenizi engelleyebilecek unsurlara dikkat ediniz. Sınavda mutlaka Sınav Giriş Belgeniz ile geçerli bir kimlik belgenizi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinizde olmalısınız. Aksi takdirde bu nedenlerden dolayı sınava alınamayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sınav esnasında da cevap kâğıdınızın çevrenizdekiler tarafından görülmediğinden emin olunuz. Sınavlarınızın optik okuyucularda değerlendirmeleri yapılırken aynı zamanda kopya analizi de yapılmaktadır.

Konular

AÖL 2017/1. Dönem Diplomalar Gönderildi!
Açıköğretim sistemi değişti mi?
Üniversite sınavına başvuracam ama AÖL kaydım gözükmüyor!
2. Dönem Açık Öğretim Sınav Tarihleri Değişti
Neden açık lise?
Yerel yerleştirme işlemleri hangi kriterlere göre yapılacak?
AÖL 2017-2. Dönem Sınav Yerleri Açıklandı
AÖO sınav giriş belgesi nasıl çıkartılır?
MEB'in yaptığı açık lise sınavlarında skandal!
Kimliğimde fotoğraf yok sınava girebilir miyim?
AÖL telafi sınavı ne zaman MEB
Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin LGS başvuru işlemleri nasıl olacak?
AÖL telafi sınavına girecek olan öğrenciler dikkat!
AÖL telafi sınavı giriş yerleri açıklandı
AÖL e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş
AÖL III. dönem kayıt yenileme tarihi ne zaman?
MAÖL 2017/2.dönem sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandı
AÖL telafi sınav soruları ve cevap anahtarı açıklandı
AÖL 2017/2 Dönem sınav sonuçları açıkladı
AÖL 2018-1 DÖNEM SINAVI SORULARI ve CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI
Açıköğretim Lisesi 2019 İş Takvimi
AÖL (Açık Lise) Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
2019 AÖL Açıklise 1. Dönem Sınav Sonuçları
AÖL Açıklise 2. Dönem Sınav Giriş Yerleri Açıklandı
MEB AOL 2. Dönem Sınav Sonuçları 2019
Sınav Sonuçları
2019 AÖL 3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri
2019 AOL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR
2019 Açıklise AÖL 3. Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak
AÖL 3. Dönem Sınav Giriş Yerleri 2019