AÖL sınavları kaç saat sürüyor?



Açık lise sınavları kaç dakika sürüyor,Açık lise sınavları kaç saat sürer,Açık öğretim lise sınavları kaç saat? Millî Eğitim Bakanlığı açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi birinci dönem sınavları, Ocak 2017´de gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 1. dönem sınavları Ocak 2017 Cumartesi ve Ocak 2017 Pazar günleri yapılacak. Sınavlar, yurt içinde 751 merkezde 1 milyon 197 bin 642, yurt dışında ise 12 merkezde bin 419 öğrenci olmak üzere toplam 1 milyon 199 bin 61 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Cumartesi günkü birinci oturum saat 09.30´da, öğleden sonraki ikinci oturum saat 14.00´te, pazar gerçekleştirilecek üçüncü oturum saat 09.30´da başlayacak. Oturumlar 180 dakika sürecek, her ders için dört seçenekli 20 soru sorulacak. Öğrenciler, birinci oturumda 60, ikinci oturumda 58, üçüncü oturumda da 56 dersten sınava girecek.

Sınavda, 6 bin 690 öğrenci özel durumları nedeniyle tek kişilik salonda, 210 öğrenci ev veya hastanede, 17 bin tutuklu ve hükümlü ise ceza ve infaz kurumlarında sınava alınacak.

Sonuçlar, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi internet sayfalarından bir ay sonra açıklanacak.

AÖL Sınav Yerlerini Öğrenmek için Tıklayınız

Sınava Nerede ve Hangi Derslerden Gireceğim?

Sınavlara internet üzerinde yayınlanan size ait Sınav Giriş Belgesinde belirtilen okul/ okullarda girilecektir. Sınavına gireceğiniz dersler, sistem üzerinden seçmiş olduğunuz Sınav Giriş Belgesinde belirtilen derslerdir.

Sınavda Bir Dersten Kaç Puan Alırsam Başarılı Olurum?

Sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde dersler 100'lük not sistemi ile değerlendirilmektedir. Bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap vererek 45 puan almanız gerekmektedir.

Sınavda Yanlış Cevapladığımız Sorular, Doğru Cevaplarımızı Etkiliyor mu?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Bir başka ifade ile yanlış, doğruyu götürmez.

Sınav Günü Yanıma Neler Almalıyım?

Sınavda yanınızda bulunması gerekenler;

Açık Öğretim Lisesi Sınav Giriş Belgesi (internetten sisteme girip alınacak),
Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport)
Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (zorunlu değil olması önerilir),
Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.
Dikkat: Öğrenciler, sınava girerken kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) ve Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

Sınav Günü Yanıma Neler Almamalıyım?

Öğrenciler, sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve diğer öğrencileri rahatsız edecek hiçbir araç-gereç bulunduramazlar.

Sınav Oturumu Ne Demektir?

Açık Öğretim Lisesi sınavları cumartesi ve pazar günleri yapılmaktadır. Sınavlar, cumartesi günü iki, pazar günü bir oturum olmak üzere toplam üç oturumda gerçekleştirilir. Sınav oturumu, sabah ve öğle yapılan sınavların her birine denilmektedir.

Öğrenciler, seçtikleri derslere göre sınav oturumuna katılırlar. Hangi oturumda hangi derslerden sınava girecekleri Sınav Giriş Belgesinde belirtilmektedir.

En Fazla Kaç Dersten Sınava Girebilirim?

Öğrenciler, bir dönemde en fazla 35 kredilik ders seçebilir ve bu derslerin sınavlarına girebilirler.

Yedek Salonda Kimler Sınava Girebilir?

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki Sınav Yürütme Kurulunun kararı ile yedek salonda sınava girebilecek öğrenciler şunlardır:

Askerlik görevini yapanlar.

Sınav tarihlerinden 45 gün öncesine kadar öğrencinin veya kendisine bakmakla yükümlü yakınının başka bir yere tayin edilmesi.
Mazeretlerini belgelendirmeleri koşulu ile sel, deprem vb. doğal afetlerden dolayı bulundukları il/ilçeyi değiştirenler.
Sınav tarihlerinden 45 gün öncesine kadar cezaevindeki tutuklu ve hükümlülük hali sona eren öğrenciler.

Sınavlarda Nelere Dikkat Etmeliyim?

Sınavlarda:

Sınav salonlarında görevli salon başkanı ve gözetmenin sınavla ilgili her türlü uyarılarına uyunuz.

Cevap anahtarınızın adınıza düzenlenip düzenlenmediğini ve üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz. Bilgilerinizde hata var ise salon görevlilerine bildiriniz.
Cevap kâğıdınızdaki kodlamaları yaparken ilgili kutucuğun içini iyice karalayınız.

Sınav Sonuçları Nasıl Değerlendirilir?

Sınavlarda:

Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kâğıtları, Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğünde, optik okuyucularla okunmakta ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında "Kopya Analiz Tekniği" de bulunmaktadır. Bu nedenle mağdur duruma düşmemek için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çekilmesine müsaade etmeyiniz.

Sınav Sonuçlarını Nasıl Öğreneceğim?

Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.

Konular