AÖL Sınav Tarihleri 2018 2.Dönem Ne Zaman?



Açıköğretim Lisesi II. dönem sonu sınavları ise Mart 2018 tarihlerinde yapılacak.

2018 AÖL Sınavı ne zaman yapılacak? 2018 AÖL Sınav Takvimi! MEB 2018 AÖL sınavı kayıt yenileme işlemei yapıldıktan sonra 2018 yılı içerinde gerçekleşecek olan AÖL sınavı hangi tarihte yapılacak. 2018 AÖL sınav tarihi ne zaman yapılacak 2018 AÖL sınavı hangi tarihte yapılacak.Ocak 2018’de başlamıştı AÖL kayıt yenileme başvuruları, Şubat 2018 Cuma günü bitmişti.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2017/2018 ÖĞRETİM YILI İŞ TAKVİMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav İtirazları

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlarınız için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.

Sınav yeri değişikliği istekleri

Öğrencilerimiz, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemi sürecinde, internet sayfamızdan sisteme öğrenci no ve şifresiyle girerek, sınav yeri bilgilerini değiştirebilir.

AÖL Sınav Yerlerini Öğrenmek için Tıklayınız

Ancak sınava yaklaşık 55 gün ve daha az bir süre kaldığında (Bu süre iş yüküne göre değişebilmektedir), öğrencilerimizin sistemden sınav yeri değişikliği yapma hakkı kaldırılmaktadır. Bu süreç içerisinde, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemini yaptırmış ve sınav yerini belirlemiş öğrencilerimizden, mazeretleri dolayısı ile (deprem, sel vb. gibi doğal afetler, askerlik, zorunlu tayin) başka bir sınav merkezinde sınava girmek zorunda olanlar, mazeretlerini belgelemek kaydıyla, sınav tarihinden 2-3 gün önce, sınava girmek istedikleri yerdeki İl/İlçe Sınav Yürütme Kuruluna başvurmak suretiyle yedek salonlarda sınava girebilirler. Mazeret beyanı olmayan öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava alınamazlar.

Sınavlar nerede yapılıyor?

2014 yılı Mart ayı itibarı ile 709 il ve ilçe merkezinde sınav yapılmaktadır. Sınav merkezlerini görmek için tıklayınız. Sınavda öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

Sınav Günü Yanıma Neler Almalıyım?

Sınavda yanınızda bulunması gerekenler;

Açık Öğretim Lisesi Sınav Giriş Belgesi (internetten sisteme girip alınacak),
Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport)
Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (zorunlu değil olması önerilir),
Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.
Dikkat: Öğrenciler, sınava girerken kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) ve Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

Sınav Günü Yanıma Neler Almamalıyım?

Öğrenciler, sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve diğer öğrencileri rahatsız edecek hiçbir araç-gereç bulunduramazlar.

Yedek Salonda Kimler Sınava Girebilir?

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki Sınav Yürütme Kurulunun kararı ile yedek salonda sınava girebilecek öğrenciler şunlardır:

Askerlik görevini yapanlar.
Sınav tarihlerinden 45 gün öncesine kadar öğrencinin veya kendisine bakmakla yükümlü yakınının başka bir yere tayin edilmesi.
Mazeretlerini belgelendirmeleri koşulu ile sel, deprem vb. doğal afetlerden dolayı bulundukları il/ilçeyi değiştirenler.
Sınav tarihlerinden 45 gün öncesine kadar ceza evindeki tutuklu ve hükümlülük hali sona eren öğrenciler.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Açık Öğretim Lisesi Alanlı Öğrenci Mezuniyet Şartları
(Öğrenimlerine, Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe Matematik alanında devam edenler.)
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,

SINAVLARA NASIL HAZIRLANABİLİRİM

Milli Eğitim Bakanlığı, Açıköğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlara çalışırken yaralanabileceği kaynaklar aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.

Kitap Dağıtım Merkezlerinden aldığınız Açıköğretim Okulları ders kitapları (ders notları) ile hazırlanabilirsiniz. Daha önceki Açık Öğretim Lisesi

Bazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Açıköğretim Okullarında okutulan bazı dersler için kurs düzenlemektedirler. Sizin için açılan bu kurslara katılarak hazırlanabilirsiniz.

Unutmayınız ki bu sınavların telafisi, örgün eğitimde olduğu gibi mümkün değildir. Bu nedenle lütfen bu sınavlara girmenizi engelleyebilecek unsurlara dikkat ediniz. Sınavda mutlaka Sınav Giriş Belgeniz ile geçerli bir kimlik belgenizi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinizde olmalısınız. Aksi takdirde bu nedenlerden dolayı sınava alınamayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sınav esnasında da cevap kâğıdınızın çevrenizdekiler tarafından görülmediğinden emin olunuz. Sınavlarınızın optik okuyucularda değerlendirmeleri yapılırken aynı zamanda kopya analizi de yapılmaktadır.

Konular